De Design Sprint

Om eerlijk te zijn heb ik heel even gedacht, daar gaan we…aan de slag met de post-its. Een beeld dat je veel voorbij ziet komen o.a. op LinkedIn. Maar na twee dagen te hebben deelgenomen aan (een in totaal 4 dagen durende) design sprint ten behoeve van productontwikkeling was ik erg verrast. De aanpak, het enthousiasme, de goede en strakke planning én vooral het gezamenlijk komen tot resultaat. Een zeer geslaagd traject!

Maar voordat je voor een design sprint kiest gaat er de nodige voorbereiding aan vooraf. Dit wordt duidelijk omschreven door het bureau waar ik mijn eerste design sprint ervaring heb mogen beleven, ANGIstudio in Den Haag. Zij delen daarover de volgende informatie.

Dit gaat vooraf aan de keuze voor de Design Sprint.

Print het Design Sprint canvas uit, en vul ´m in.

  1. Probleem. Stap 1 is opgesplitst in twee delen. Ten eerste: Met welk probleem worstel je nu en wat zou je willen oplossen of mee willen experimenteren tijdens de sprint? Moeite met het benoemen van het probleem? Dat kan, vraag dan direct om advies. Ten tweede: waarom is het zo belangrijk om dit probleem op te lossen? Het dwingt je om na te denken over het ‘waarom’ en welk probleem de moeite waard is om op te lossen.
  2. Gebruikers. Beschrijf de belangrijkste doelgroep.
  3. Inspiratie. Ter voorbereiding op de ‘bliksem demo’s ‘, probeer producten of diensten te bedenken die je inspireren. Dit hoeft niet ‘online’ te zijn of zelfs niet in dezelfde branche.
  4. Sprint team. Start de samenstelling van het team met het benoemen van de ‘beslisser’. Deze persoon maakt de moeilijke beslissingen. Kies vervolgens de gewenste personen om de sprint mee uit te voeren. Streef naar een multidisciplinair team, mensen die normaal gesproken niet samenwerken. Probeer ook om mensen met een heleboel contact met eindgebruikers zoals verkoop of klantenservice erbij te betrekken.
  5. Gewenste resultaten. Wat verwacht je dat de sprint gaat opleveren?
  6. Na de sprint. Denk na over de vervolg stappen. Heb je al ideeën over wat je zou willen doen in de ideale situatie?

Dit handige stappenplan maakt deel uit van de Design Sprint intake van ANGIStudio.

Related Posts