Het bereik van LinkedIn

Wow! De reacties die ik heb ontvangen op mijn LinkedIn post (van 1 april 2018) zijn overweldigend. Super gaaf. Veel persoonlijke felicitaties, leuke wensen en ’thumbs up’. Bedankt! Dit geeft mij veel vertrouwen, BRIES marketing en communicatie is officieel geopend. Het aantal weergaven van de post maakte mij nieuwsgierig. Nu wil ik wel eens weten wat dit precies betekent.

Het bereik van LinkedIn

Ik was al overtuigd van het bereik van LinkedIn en de kracht van het netwerk, maar nu het voor mij persoonlijk ook zo veel reacties teweeg brengt word ik er zelfs een beetje stil van. Het werkt echt.

Wat mij betreft is het op dit moment onmisbaar in de marketingmix, in ieder geval van een B2B organisatie. Maar het valt of staat met de betrokkenheid van ondernemer en de medewerkers. Voor diegenen die er wegens tijdsoverweging geen aandacht aan geven, zeg ik: her-overwegen! Het schrijven van een post kan overal en anytime. Voor het schrijven van de posts kan je zelfs goede hulp in roepen.

Wat is een ‘weergave’ van een LinkedIn update?

Bij mijn update over de start van BRIES: “22.107 personen bekeken uw bijdrage in de feed”. Dat lijkt erg duidelijk, maar er zou moeten staan: “deze bijdrage is bij 22.107 personen geladen in de feed”. Dat is wat het schijnbaar betekent. Deze personen hebben de mogelijkheid gehad om de update te bekijken. Of ze dat daadwerkelijk hebben gedaan, dat is niet zeker.

Social selling

Wat is Social Selling? “Social Media is here to stay.” Dat betekent dat (bijna) iedereen een online profiel heeft en daarmee impact heeft op het persoonlijke merk evenals het bedrijfsmerk. Aanwezigheid en interactie (of gebrek daaraan) door medewerkers op Social Media is dus bepalend voor hoe de organisatie in de markt wordt gezien door toekomstige medewerkers en klanten. Een belangrijk deel van Social Selling gaat in op hoe jij het contact met klanten kan aansterken. Social Selling draait om het versterken van relaties. Het is dus ook leuk omdat het leidt tot meer betrokkenheid bij de klant en andersom.

Related Posts