Samen voor een beter internet

Als ik een bericht schrijf gaat het vaak over de ervaringen die ik opdoe in mijn werk. Ik ervaar de afwisseling in opdrachten als een heel groot voordeel; de veelzijdigheid, actualiteit, nieuwe inzichten en interessante netwerken. Ik ben nieuwsgierig aangelegd én dat komt dus goed van pas! Tijdens het wekelijkse ‘bureauoverleg’ bij mijn opdrachtgever ECP | Platform voor de InformatieSamenleving vang ik de oproep deel te nemen aan de Safer Internet Day op!

20e editie van de ‘Safer Internet Day’

Nieuw voor mij, maar vandaag 7 februari 2023 wordt de inmiddels 20e editie (!) van de Safer Internet Day gevierd met acties die over de hele wereld (ca. 180 landen) plaatsvinden. Met het thema “Together for a better internet” worden alle belanghebbenden (jij, ik, wij allemaal) opgeroepen om samen te werken om van het internet een veiligere en betere plek te maken voor iedereen, en vooral voor kinderen en jongeren. Speciaal voor deze dag heeft Veiliginternetten.nl een les gemaakt die je zelf kan geven in een klas op de basisschool (groep 7 en 8). Dus hoppa! Ik ga die les geven. Mijn oudste zoon zit in groep 7 én heeft sinds dit schooljaar een mobiele telefoon. Dat is een uitdaging. Voor hem. En voor ons.

Heel even als juf van groep 7

Het geven van een presentatie geeft mij altijd een gevoel van spanning. Op zich een goede spanning, het maakt mij alert. Het is een uitdaging om je verhaal zo goed mogelijk af te stemmen op het ‘publiek’. En de grens op te zoeken van een prettige mate van interactie. Maar een groep van 34 kinderen in de leeftijd van 10, 11 jaar is écht andere koek. Dat doen de leerkrachten allemaal toch wel heel erg knap. Een leerzaam moment voor allemaal. En hopelijk óók voor de ouders van deze groep 7. De presentatie deel ik óók met hen, inclusief de tips voor thuis.

 

 

 

 

 

Of je nu een jongere bent, een ouder of verzorger, een leraar of een opvoeder, een beleidsmaker, of dat je een organisatie of branche vertegenwoordigt, iedereen kan een rol spelen bij het creëren en onderhouden van een betere online wereld.

Bekijk de website van Safer Internet Day.

 

Related Posts