Verbindende communicatie

Op het moment dat ik het bericht over verbindende communicatie op LinkedIn heb gedeeld werkten we al zo’n 12 weken thuis in verband met het naleven van de corona-maatregelen. Toch wil ik deze informatie ook delen op mijn website, om te bewaren als herinnering.

ZZP-en tijdens de Corona-crisis

Gedachten vliegen alle kanten op. Persoonlijke gevoelens (en die van mijn gezin), het omgaan met de (fysieke) afstand tussen diegene die je liefhebt, omgangsvormen op straat en het organiseren van het nieuwe ritme: thuis én werk. Wat betreft het laatste: werk, mag ik van geluk spreken. Mijn opdrachtgevers hebben het vertrouwen in mij uitgesproken en beschikken over de middelen om de opdrachten voort te zetten.

Verbindende communicatie

Vanuit mijn vak ben ik geboeid door de berichten die er tijdens deze coronacrisis worden gedeeld. Ik heb het gelezen. Verder niets. Totdat dit artikel verscheen op mijn LinkedIn tijdlijn. Dit wil ik graag delen. Over verbindende communicatie.

“Communicatie maakt ons tot de mens wie we zijn”, zegt Betteke van Ruler (Universiteit van Amsterdam). “Maar ik merk dat mensen zoveel aan hun hoofd hebben dat ze zich er eigenlijk niet echt bewust van zijn wat ze zeggen. Maar het wordt steeds belangrijker. Wat je vandaag zegt en hoe je het zegt, heeft gevolgen voor hoe andere mensen morgen op jou reageren. Goede communicatie impliceert dat je voortdurend afstemt met een ander. En die ander hoeft niet per se tegenover je te zitten.”

Lees het volledige artikel op Trouw.nl, een aanrader!

Related Posts